feb. 25 ,2018

Kom tæt på - Bagel Bucks

Kom tæt på Arash og få indblik i rejsen fra TDC til Bagel Bucks


For snart 7 år siden blev Randers beriget med sandwich-baren ”Bagel Bucks” og siden hen er der blevet smurt mange bagels, blendet mange smoothies og presset utrolig meget juice i forretningen. Vi kan med glæde fortælle, at Bagel Bucks er blevet en del af randersshoppen.dk og derfor var vi forbi til en snak om Arash og hans hverdag.

At spise sig frem til det rigtige menukort

Arash er oprindeligt udlært i Salling og har derfra haft 11 år som konsulent hos TDC. Han har siden teenageårene samtidig beskæftiget sig med restaurationsbranchen – han havde dog ikke en forventning om, at det skulle gå hen og blive hans levevej, men da TDC af flere årsager ændrede kurs, så han sig nu om efter en ny karriere. ”Jeg havde jo erfaring fra restaurationsbranchen, så jeg begyndte at se mig omkring efter lokaler, som i første omgang var i Aarhus, men jeg fik så af vide igennem mit netværk at jeg måske skulle prøve at kigge mig omkring i Randers i stedet, hvilket jo også var betydeligt billigere i husleje”, fortæller Arash.


_____________

”Mulighederne er i dag mange når man snakker frokost og ja - hos os betaler man lidt mere - men jeg vil hellere lave en bagel, som koster lidt mere, men hvor kvalitet og råvarer er i højsæde”
_____________

 



Konceptet skulle dog ikke være som man oplever det på de almindelige sandwich-barer. Dem var der nok af, mener Arash. Det skulle være nyt og anderledes. Så et almindeligt flute blev i stedet til forskellige typer bagels, fyldet var ikke blot icebergsalat og to tomater og dressingen skulle også skille sig ud. Det tog flere år at komme frem til de rigtige sammensætninger og den helt færdige menu. ”Jeg har smagt mig igennem det hele, både drikkevarerne og vores bagels – det var en lidt lang proces”, griner Arash.

Ret kort tid efter at Bagel Bucks kom til åbnede der også andre sandwich-barer i byen. ”Mulighederne er i dag mange når man snakker frokost og ja - hos os betaler man lidt mere - men jeg vil hellere lave en bagel, som koster lidt mere, men hvor kvalitet og råvarer er i højsæde. Det gør hele smagsoplevelsen helt anderledes. Vi bruger cremeost, hjemmelavede dressinger, forskellige typer bagels og mange forskellige former for fyld til vores bagels. Det er ikke bare karrydressing, tomater og icebergsalat”, fortæller Arash.


_____________

"Hos Bagel Bucks forsøger de at imødekomme alle mennesker. Hvad enten du er laktose-intolerant, vegetar, veganer eller gluten-allergiker”
_____________

 

Bacon-shakes og veganer-mad

Normalvis består en milkshake af softice med en fedtprocent på 18 % og vælger du en jordbærshake, så er det ikke nødvendigvis jordbær der kommes i shaken. Ofte er det jordbærsirup. Hos Bagel Bucks er det dog helt anderledes. Der bliver brugt en vaniljemælk, som svarer til sødmælk med 3,5 % fedt, hvor der tilsættes sukker og vanilje. Ydermere bliver der kun brugt rigtig frugt og grønt og ikke kun sirup. Dette er altså et sundere og bedre alternativ til den helt tunge milkshake, som du finder andre steder. Drikker man ikke almindelig mælk, så er der selvfølgelig mulighed for, at få sine shakes lavet på mandelmælk, ligesom at du også kan få mandelmælk i din kaffe.

Hos Bagel Bucks forsøger de at imødekomme alle mennesker. Hvad enten du er laktose-intolerant, vegetar, veganer eller gluten-allergiker, så kan du stadig spise hos Arash, der også har glutenfrit brød på menuen.

Veganer-bølgen er stadig stigende og mange vælger i dag kød- og mælkeprodukter fra. Jeg spurgte lidt ind til deres holdning til vegansk mad. ”Vi forsøger også at lave bagels til dem som ønsker vegansk mad. Efterspørgslen på det vokser og lige nu kan vi tilbyde ovnbagt falafel. Jeg er ofte i kontakt med vores grossister – også omkring køderstatninger - men det er svært at få hjem, da vegansk mad stadig er ret nyt i Danmark. Der er et lille udvalg, men det er også vigtigt for mig, at det smager godt, så jeg vil hellere vente, til at vi kan få nogle gode råvarer. Vi arbejder meget på at få det ind i vores forretning”, forklarer Arash.


Hos Bagel Bucks går de meget op i fornyelse. Menukortet skal hele tiden byde på nyheder, så det ikke kun er klassikerne du finder på kortet. En af udstikkerne var Arash’ matcha-shake (matcha er grøn te, som er rig på antioxidanter, c- og a-vitamin, jern og calcium). En af nyhederne, som endnu ikke er kommet på menukortet er shaken ”Hulk” med vaniljemælk, spinat, banan og avocado. ”Den er fantastisk, hvis du har været nede og træne og ikke vil have proteinpulver, da den indeholder naturligt protein og gode kulhydrater”, fortæller Arash. Der bliver lavet mange eksperimenter i forretningen og der er altid en mening med sammensætningen (f.eks. Hulk, der er god efter træning), men det er ikke altid at det er lig med succes. ”Vi lavede på et tidspunkt en bacon-shake, som jeg personligt synes var ret god. Vi delte smagsprøver ud, men kunderne var ikke helt overbeviste. Tanken var sværere at komme over end smagen”, griner Arash.


_____________

"Netværk er det allervigtigste redskab vi har i dag og hvis vi kan bruge hinandens netværk til at skabe mere flow i hver enkelt virksomhed, så vil det være godt for både os og borgerne”
_____________

 

Hvis man har besøgt Bagel Bucks, så ved man også at Arash ofte ses i butikken. Han har nemlig svært ved, at holde fri. ”Jeg har nogle rigtig gode piger i forretningen og vi går rigtig meget op i den gode service, men jeg har virkelig svært ved at holde fri. Når jeg er her, så ved at dressingen bliver lavet rigtigt, at cremeosten bliver rørt som den skal og at kunderne får den service som de skal”, fortæller han. Ferie er der heller ikke meget af i hans liv. Det er blevet til én uges ferie de sidste syv år. ”Når jeg holder fri, bruger jeg min tid med familien, men jeg kan også godt lide at arbejde med træ. Borde, stole og køkkenbord i forretningen har jeg selv lavet”, fortæller Arash.

At stå sammen med resten af byen

Arash har sagt ja-tak til at blive en del af randersshoppen.dk, hvilket vi selvfølgelig er rigtig glade for. ”Hvis vi samler vores kundekreds og vores netværk, vil vi som by få meget mere ud af hinanden”, forklarer han. Han fortsætter: ”Netværk er det allervigtigste redskab vi har i dag og hvis vi kan bruge hinandens netværk til at skabe mere flow i hver enkelt virksomhed, så vil det være godt for både os og borgerne”.

 

Se Bagel Bucks virksomhedsprofil her på Randersshoppen.dk
Klik her